ملزومات کودک و نوزاد

۲ مطلب در آبان ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

شیر نان اپتی پرو چیست؟ فرق شیر خشک نان و شیر خشک نان اپتی پرو در چیست؟

شیر خشک نان قدمت زیادی دارد این شیر خشک بسیار معروف بوده و طرفداران زیادی دارد.
شرکت نستله شیر خشک جدیدی با  نام اپتی پرو را به تازگی وارد بازار کرده است.
سوال زیادی برای مادران پیش آمده که تفاوت این شیر خشک جدید با شیر خشک نان قدیمی چیست و کدام یک برای نوزادان و کودکانشان بهتر است.

در این مقاله به بررسی تفاوت شیر خشک نان و شیر خشک نان اپتی پرو میپردازیم و به سوالاتی که برای مادرانی که به نوزاد خود شیر خشک نان میدادند پیش آمده پاسخ خواهیم داد.

شیر نان اپتی پرو چیست؟ فرق شیر خشک نان و شیر خشک نان اپتی پرو در چیست؟
شیر نان اپتی پرو چیست؟ فرق شیر خشک نان و شیر خشک نان اپتی پرو در چیست؟

تفاوت ترکیبات شیر خشک نان و نان اپتی پرو

شیر خشک حاوی امگا 3 و امگا 6

هر دو شیر خشک های نان ساده و نان اپتی پرو حاوی امگا 3 و 6 هستند.

قبل از پرداختن به تفاوت ترکیبات شیر خشک نان نستله و شیر خشک نان اپتی پرو نستله لازم است با ترکیبات اسیدهای چرب ضروری امگا3 و امگا6 بپردازیم و ببینیم چرا باید به فرزند خود شیر خشکی بدهیم که حاوی امگا 3 و 6 است.

اسیدهای چرب ضروری گروهی از اسیدهای چرب هستند که بدن انسان قادر به تولید آن‌ها نیست. لذا ضروری است که آن‌ها را از غذا تأمین کند. این گروه شامل اسیدهای چرب امگا 3 (اسید لینولنیک)، امگا 6 (اسید لینولئیک) و تا حدی امگا 9 (اسید اولئیک) می‌باشد. پس اگر در ترکیبات شیر خشکی کلمه امگا 3 و امگا 6 ذکر نشده بود کافیست حاوی اسید دکوراهگزانوئیک (DHA) و آلفا لینولنیک اسید (ALA) و 6 اسید لینولئیک(LA) باشد و این سه ترکیب همان اسیدهای چرب ضروری امگا 3 و6 است.

همانطور که در ترکیبات شیر نان اپتی پرو کلمه امگا 3 و اگا 6 درج شده و در ترکیبات نان معمولی نام سه اسید چرب ذکر شده آورده شده و مادران تصور میکنند شیر خشک نان قدیمی حاوی امگا 3 و 6 نیست و این تصوری اشتباه است.
شیر خشک نان و شیر خشک نان اپتی پرو در وجود اسیدهای چرب ضروری تفاوت ندارند و هر دو حاوی این اسیدهای چرب ضروری اند.

تفاوت ترکیبات شیر خشک نان و نان اپتی پرو
تفاوت ترکیبات شیر خشک نان و نان اپتی پرو

نقش اسیدهای چرب امگا 3 و 6

پیشگیری از بیماری‌های  قلبی- عروقی

رشد و تکامل به‌ویژه در کودکان

بهبود عملکرد مغز و اعصاب

تسهیل در تنظیم انعقاد خون و فشارخون

محافظت از قلب، رگ‌ها، اندام تناسلی، سیستم دفاعی و عصبی بدن

ساخت و ترمیم غشای سلولی

با توجه به موارد فوق واضح است که کمبود آن‌ها می‌تواند عوارض جدی برای بدن داشته باشد و موجب بروز بیماری‌ها و عوارضی مانند سکته قلبی، سرطان، مقاومت به انسولین، پیری زودرس، چاقی، آرتروز و آلزایمر شود.

اسیدهای چرب امگا 3 چیست؟

انواع مختلفی از چربی امگا 3، که در شکل شیمیایی و اندازه خود متفاوت هستند وجود دارند  در اینجا سه تا از شایعترین عبارتند از:

اسید دکوراهگزانوئیک: (DHA) یک اسید چرب 22 کربنی است DHA باعث ساخت حدود 8٪ از وزن مغز می شود و برای رشد طبیعی مغز و عملکرد آن بسیار مهم است.

آلفا لینولنیک اسید (ALA):  این اسید چرب 18 کربن دارد و می تواند به EPA و  DHA تبدیل شود هر چند روند بسیار کارآمد نیست ALA عمدتاً توسط بدن برای تولید انرژی استفاده می شود.

ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) : ULG این اسید چرب 20 کربنی سبب تولید مواد شیمیایی به نام ایکوزانوئیدها برای کاهش التهاب است EPA  نیز به کاهش علائم افسردگی کمک می کند.

اسیدهای چرب امگا 6 چه هستند؟

مانند اسیدهای چرب امگا 3، اسیدهای چرب امگا 6 اسیدهای چرب چند اشباع نشده هستند.

تنها تفاوت این است که آخرین پیوند دوگانه از کربن شش از پایان مولکول اسید چرب امگا است.

اسیدهای چرب امگا 6 نیز ضروری هستند بنابراین شما نیاز دارید آن را از رژیم غذایی خود بدست آورید.

این چربی ها در درجه اول برای انرژی استفاده می شود شایع ترین چربی امگا 6 اسید لینولئیک(LA) است که می تواند به امگا 6 دیگری مانند اسید آراشیدونیک (ARA) تبدیل شود.

ترکیب الیگوساکاریدهای شیر مادر اچ ام او (HMO) و بیفیدوس (BL)

اچ ام او ترکیب جدید که به شیر نان اپتی پرو اضافه شده است به تقویت سیستم ایمنی کودک کمک میکند.
بیفیدوس باکتریهای طبیعی و زنده که سیتم دفاعی کودک را تقویت میکند. این باکتریهای زنده و مفید در شیر نان اپتی پرو وجود دارند.
تفاوت شیر خشک نان و شیر خشک نان اپتی پرو در وجود این دو ترکیب است.

اچ ام او چیست؟

تاکنون دانشمندان در شیر انسان بیش از دویست الیگوساکارید شناسایی کرده‌اند که به الیگوساکاریدهای شیر انسان، یا به‌اختصار اچ.‌ام.‌او (HMO)، مشهورند. این قندها پس از لاکتوز و چربی‌ها فراوان‌ترین مادۀ تشکیل‌دهندۀ شیر هستند و با توجه به ساختارشان باید منبعی پرانرژی برای نوزادانِ درحال‌رشد باشند. اما نوزادان نمی‌توانند این قندها را هضم کنند. لیگوساکاریدهای شیر انسان بی‌‌آنکه آسیبی ببینند از معده و رودۀ کوچک عبور می‌کنند و وارد رودۀ بزرگ می‌شوند، جایی که محل زندگی بیشتر باکتری‌های مفید است. در طی تحقیقی دانشمندان کشف کردند میکروب‌هایی به‌نام «بیفیدوباکتریا» در مدفوع نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند بیشتر از نوزادانی است که شیر خشک می‌خورند. آن‌ها استدلال کردند که شیر انسان باید حاوی موادی مغذی برای این باکتری‌ها باشد، چیزی که دانشمندان بعداً عامل بیفیدوس نامیدند.

بیفیدوس چیست؟

این میکروب غذایش را خود کسب می‌کند؛ هنگام هضم‌ الیگوساکاریدهای شیر انسان، اسیدهای چرب کوتاه‌زنجیر آزاد می‌کند که سلول‌های رودۀ کودک را تغذیه می‌کنند. بی.اینفانتیس همچنین سلول‌های روده را تحریک می‌کند به ساخت پروتئین‌های چسبناکی که شکاف‌های بین سلول‌ها را می‌بندند و از ورود میکروب‌ها به جریان خون جلوگیری می‌کنند. بی.اینفانتیس همچنین محرکِ تولید مولکول‌های ضدالتهاب است که سیستم ایمنی بدن را تنظیم می‌کنند. این تغییرات فقط وقتی رخ می‌دهد که بی.اینفانتیس از الیگوساکاریدهای شیر انسان تغذیه می‌کند؛ اگر از لاکتوز تغذیه کند، زنده می‌ماند اما با سلول‌های کودک وارد تعامل نمی‌شود. به‌بیان دیگر، پتانسیلِ سودمند این میکروب فقط هنگامی کاملاً آزاد می‌شود که از شیر مادر تغذیه کند. همچنین، برای اینکه کودک از مزایای کامل شیر بهره‌مند شود، حضور بی.اینفانتیس در روده‌اش ضروری است.

تفاوت طرز تهیه شیر نان اپتی پرو و شیر نان

تنها تفاوت در طرز تهیه شیر خشک جدید نان و شیر خشک قدیمی نان این است که هنگام تهیه شیر نان اپتی پرو برای حفظ باکتریهای زنده موجود در شیر قبل از افزودن پودر شیر به اب باید دمای آب تا حد دمای بدن پایین بیاید.

تفاوت طرز تهیه شیر نان اپتی پرو و شیر نان
تفاوت طرز تهیه شیر نان اپتی پرو و شیر نان

تفاوت ظاهری شیر خشک نان و نان اپتی پرو

  • پارسا نیک نام
  • ۰
  • ۰

معرفی پستانک ارتودنسی

پستانک ساده ترین روش برای ساکت کردن نوزاد است. این ابزار ساده نوزادی را که به شدت به مکیدن چیزی نیاز دارد، آرام می کند. اما بسیاری از والدین در مورد عوارض آن برای دندان و فک کودک نگران هستند.

والدین نگران آن هستند که استفاده از پستانک برای دندان های نوزاد بد باشد، اما به طور کلی زیر دو سال هیچ تاثیر منفی بر دهان و دندان نوزاد ندارد. با این حال، پس از ۴ سالگی استفاده از پستانک می تواند باعث ابتلا به کراس بایت، اوربایت و اپن بایت شود. این نوع ناهنجاری های دهان و دندان بر جویدن، حرف زدن و ظاهر بیمار تاثیر منفی می گذارد و اغلب به درمان های ارتودنسی نیاز دارند.

با این حال، استفاده از پستانک دارای یک مزیت است. مکیدن پستانک ریسک پوسیدگی دندان را کاهش می دهد زیرا کودک برای آرام شدن به شیر خوردن از سینه یا بطری پناه نمی برد. کودکانی که با شیر خوردن به خواب می روند، دچار پوسیدگی دندان در ۱۶ تا حتی ۲۰ دندان خود می شوند.

در سال های اخیر، پستانک ارتودنسی با این شعار به بازار معرفی شده اند که عارضه ای برای دندان ندارند.

پس اگر کودک شما عاشق استفاده از پستانک است، از چه مدلی برای او باید استفاده کرد که کمترین آسیب را برای او به همراه داشته باشد؟ شاید درباره پستانک ارتودنسی شنیده باشید. این نوع طراحی می تواند مضرات پستانک را به حداقل برساند.

معرفی پستانک ارتودنسی
معرفی پستانک ارتودنسی

تفاوت پستانک اتودنسی و سر گرد

اول از همه خوب است بدانید که به طور کلی برای قسمت اصلی پستانک که مستقیماً در دهان کودک قرار می گیرد دو نوع وجود دارد: نوک کروی و ارتودنیک.

پستانک های ارتودنتیک برای جلوگیری از ناهنجاری های دندان ها و مقابله با مشکلات دهان و دندان در مقاطع پس از تولد کودک طراحی شده اند، زیرا دندان های شیری کودک به زودی در خواهند آمد که زمینه ساز دندان های دائمی دوران بلوغ خواهند بود.

یک پستانک ارتودنتیک دارای یک نوک مشابه پستان مادر است که پایین آن پهن و بالای آن گرد است. آنها به طور خاص طراحی شده اند تا از شکل گیری دهان و فک در حال رشد کودک پشتیبانی کنند. در طول عمل مکیدن، برای داشتن طبیعی ترین شکل از عمل مکیدن و کاهش فشار بر لثه و دندان در حال رشد، آنها در دهان نوزاد درست مانند نوک پستان مادر صاف می شوند.

شکل این پستانک در بالا گرد و در قسمت پایین که بر روی زبان قرار می گیرد صاف است. این نوع طراحی برای حفاظت از شکل کام و فک انجام شده است و شباهت زیادی به نوک سینه مادر دارد. نوع طراحی پستانک ارتودنسی باعث می شود که فشار حاصل از مکیدن آن از روی لثه و دندان های در حال رشد نوزاد برداشته شود.

بنابراین، گفته می شود که این نوع پستانک از کج شدن دندان ها، اشکال در فک و مشکلات ارتودنسی مانند اپن بایت و اوربایت جلوگیری می کند.

تفاوت پستانک اتودنسی و سر گرد
تفاوت پستانک اتودنسی و سر گرد

انواع پستانک ارتودنسی

پستانک های ارتودنسی در دو نوع سیلیکونی و لاتکسی در بازار قابل تهیه می باشند. اگر به دنبال جنس بادوام تر هستید، باید بدانید که پستانک های سیلیکونی در مقایسه با پستانک های لاتکسی از دوام بالاتری برخوردار هستند و هیچ گونه بو و مزه ای ندارند. منفذ هایی در سطح این نوع از پستانک ها، به منظور استریل کردن آن ها تعبیه شده است؛ به همین جهت با استفاده از آن، می توان سلامت نوزاد را نیز تامین کرد.

پستانک های ارتودنسی عرضه شده در بازار ، انواع و اشکال مختلفی را شامل می شود. از جمله رایج ترین انواع پستانک می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • پستانک های ارتودنسی دایره ای شکل
  • پستانک های ارتودنسی بادامی شکل
  • -پستانک های ارتودنسی معمولی

انواع سپر پستانک

شکل های مختلفی نیز برای قسمت سپر وجود دارد، ولی به طور کلی شما دو نوع را بیشتر می ببینید: پروانه ای و گرد. این دو نوع خیلی برتری خاصی نسبت به هم ندارند و برای اکثریت انتخاب فقط می تواند موضوع ترجیح باشد. اگر کودک شما شیر مادر می خورد، ممکن است شکل گرد را ترجیح دهد، زیرا به نظر می رسد که تماس بینی اش با پستانک را مجدداً مشابه زمانی که از شیر مادر تغذیه می کند، می پسندد.

 انواع سپر پستانک
انواع سپر پستانک

مزایای استفاده از پستانک ارتودنسی چیست؟

  1. پیشگیری از خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد
  2. تسکین و پیشگیری از ریفلاکس و کولیک دوره نوزادی
  3. آرام شدن کودک در زمان بی قراری
  4. کاهش گوش درد در هنگام پرواز هوایی

مکیدن زیاد از حد پستانک چه مشکلاتی ایجاد می کند؟

استفاده طولانی مدت از پستانک می تواند مشکلات عدیده ای در فک، دندان و گفتار وی ایجاد کند. پستانک با جلو کشیدن دندان های جلو و تغییر قوس دندانی باعث آسیب به فرم دندان نوزاد می شود. در موارد شدید رشد کج دندان ها فاصله دندان ها را نیز تغییر می دهد و در رشد دندان های دائمی نیز مشکل ایجاد می کند. از سوی دیگر مکیدن طولانی مدت پستانک با جلو کشیدن زبان باعث اختلال در گفتار و طرز تلفظ برخی حروف می شود. جدا از آسیب به فرم دندان نوزاد، احتمال ابتلا به عفونت گوش میانی و انتقال باکتری ها به دهان نوزاد در کودکانی بیشتر است که از پستانک استفاده می کنند.

مضرات مکیدن بیش از حد پستانک

عارضه ای به نام دندان پستانکی:

دندان پستانکی یکی از ناهنجاری های دهان و دندان است که در اثر مکیدن بیش از حد پستانک، دندان های پیش کودک به سمت جلو کشیده می شوند. در اغلب موارد این عارضه پس از رشد دندان های دائمی کودک برطرف می شود، اما در برخی موارد، ناهنجاری در دندان های دائمی نیز دیده می شود. از این رو، ترک عادت مکیدن پستانک و معاینه توسط ارتودنتیست در هفت سالگی ضروری است.

 عارضه ای به نام دندان پستانکی
عارضه ای به نام دندان پستانکی

مکیدن پستانک ارتودنسی از چه سنی باید قطع شود؟

هر چند ادعا می شود که پستانک ارتودنسی از بروز مشکلات ارتودنسی در آینده پیشگیری می کند، اما باز هم به عنوان متخصص در این حوزه به شما توصیه می کنیم برای پیشگیری از بروز آسیب به دهان و دندان نوزاد خود استفاده از پستانک از هر نوعی را محدود کنید و استفاده از آن را پس از دو سالگی قطع کنید.

در موارد نادری دیده می شود که کودک خود مصرف پستانک را کنار می گذارد. اگر این طور است شما یکی از خوش شانس ترین مادران روی زمین هستید. با این حال به یاد داشته باشید که بهتر است از ابتدا روش دیگری را برای آرام کردن فرزند خود استفاده کنید. غلغلک دادن، سرگرم کردن، دادن اسباب بازی، آواز خواندن و تکان دادن نوزاد بهتر از آنست که دو سال بعد برای گرفتن پستانک از فرزندتان دچار مشکل شوید.

روش هر مادر برای گرفتن پستانک ارتودنسی از فرزندش متفاوت است. برای این کار باید فرزندتان را بشناسید. بهترین کار این است که طی یک مراسم در روزی که او آمادگی دارد، از پستانک خداحافظی کنید. شاید چند روز اول فرزندتان مقاومت، بی قراری و گریه کند، اما به تدریج به روش های دیگری برای سرگرم کردن خود پناه می برد. از هر روشی که برای آرام کردن فرزند خود استفاده می کنید، به یاد داشته باشید که نهایتا ۳ سال فرصت دارید.

از چه سنی باید مکیدن پستانک قطع شود

از چه سنی باید مکیدن پستانک قطع شود

 

 

 

 

 

منبع:https://144vahidiehpharmacy.ir/orthodontic-pacifier/

  • پارسا نیک نام